zondag 2 december 2012

Dag 1

Gisteren was 1 december en hebben we geen boodschappen gedaan.
Vandaag zondag, dus ook geen uitgaven op dat gebied. Lekker makkelijk!

Ons warm eten van vandaag is niet heel goedkoop, maar wel zeer geschikt voor een budgetneutraal bijzonder etentje.
We gebruiken als basisrecept een recept uit de Allerhande, maar die hebben we omgebouwd om het voor ons budget beter betaalbaar te houden. In het originele recept wordt biologisch kalfsvlees gebruikt, maar dat vervangen wij door kipfilet.

Romige kipfilet-broccolisaus met pasta
4 personen, kosten ca. € 1,80

Ingrediënten:
3 eieren
4 takjes peterselie of 2 el gedroogde peterselie
4 eetlepels geraspte parmezaanse kaas
300 g kipfilet
zout, versgemalen peper
350 g broccoli
4 (vlees)tomaten
350 g macaroni, penne of andere grove pastasoort naar smaak
50 g boter
3 el bloem
2 1/2 dl melk
2 teentjes knoflook
1 kruidenbouillontablet
1 bekertje zure room
1 tl oregano

Voorbereiden
Eieren in 10 minuten hardkoken. Onder koud water afspoelen, pellen en de dooiers eruit scheppen. Met een vork dooiers heel fijnmaken en eiwitten fijnsnijden. In een kopje peterselie fijnknippen. In een kommetje parmezaanse kaas, peterselie en stukjes eiwit door elkaar mengen. Kipfilet in blokjes van ca 3 cm snijden. Bestrooien met zout en peper. Broccoli schoonmaken, wassen en in kleine roosjes verdelen. Tomaten wassen en in stukjes snijden.

Bereiden
In ruim water met zout de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking net gaar koken. In weinig water met zout, broccoliroosjes in ca. 5 minuten net gaar koken. In braadpan boter verhitten. Stukjes kipfilet al omscheppend snel rondom bruinbakken. In nog ca. 2 minuten net gaar bakken, af en toe omscheppen. Uit de pan nemen en warm houden. Bloem door het bakvet roeren. Al roerende melk toevoegen. Blijven roeren tot het een lichtgebonden saus is. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Bouillontablet erboven verkruimelen. Saus nog ca 1 minuut zachtjes laten koken. Door de saus roeren: zure room, eidooiers, oregano, kipfilet, broccoli en tomaat.
Op smaak afmaken met peper. Pasta over 4 borden verdelen. Parmzaanse kaasmengsel erover strooien. Saus met groenten en kipfilet ernaast scheppen. Direct opdienen.
Lekker met gemengde salade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten