maandag 3 december 2012

De eerste boodschappen zijn alweer gedaan

Vandaag op de boodschappenbon een totaal van € 44,56. Daarvoor heb ik de voorraad drinken (siroop, appelsap en druivensap om punsch te kunnen maken, melk), fruit en groenten, wat gehakt, jam en bakspullen weer aangevuld.

Het nog vrije bedrag voor deze maand komt hiermee op: € 255,44.

Had het goedkoper gekund? Ja!
Natuurlijk hoef ik geen appelsap en (dure) druivensap te kopen, maar ik vind punsch nou eenmaal bij de winter horen. Zeker als je lekker buiten bent geweest, dan is er niets lekkerders dan zo´n glas warm gekruid sap.
De voorgesneden kaasplakken hadden vervangen kunnen worden door zelf snijden, maar ik merk dat het bij ons met tosti´s dan toch sneller een zooitje wordt, waardoor ik er bewust voor kies om daarvoor dus plakken kaas te kopen. Bakspullen: ik had niet zoveel chocolade hoeven kopen. Maar ik heb het wel gedaan, want het is goedkoper dan van de bakwinkel (oké de kwaliteit is ook navenant minder) en als ik een kersttaart wil bakken, dan wil ik die wel met chocola in kunnen smeren.

Goed hè, ik heb overal een prachtig excuus voor ;-) Even alle gekheid op een stokje; waar het mij om gaat, is dat ik bewust kies voor de spullen die ik koop. De impulsaankoop is in dit geval de hoeveelheid chocolade, die had ik echt serieus minder kunnen kopen. Dat is het enige waar ik wat minder tevreden over ben, voor de rest ben ik tevreden met m´n kassabon.

Het eten van vandaag is wat minder spectaculair als dat van gisteren.
Ik heb nog een halve chinese kool liggen die op moet, die ga ik samen met een uitje en een tomaat roerbakken. Daarbij rijst en wat kipreepjes in sojasaus. Er moet vanavond weer gesport worden, dus we moeten ook niet te zwaar eten.

Roergebakken chinese kool met tomaat, met kipreepjes in sojasaus
Recept voor 4 personen, kosten per persoon: € 1,05

Ingrediënten:
2 kipfilets
sojasaus naar smaak
peper

1/2 chinese kool
1 tomaat
1 ui
1 tl gemberpoeder
1/2 tl laos
1/2 tl koenjit
1 tl suiker

Rijst

Voorbereiding:
Kipfilet in hele dunne reepjes snijden. Chinese kool in dunne reepjes snijden; tomaat in kleine blokjes snijden, ui snipperen.

Bereiden:
Rijst koken volgens de verpakking. Olie in een pan verhitten. Ui zachtjes fruiten tot glazig, dan vuur hoog en de kool met tomaat erbij doen. Goed doorroeren tot de kool gaar maar nog wat knapperig is. Op smaak maak met de kruiden en nog 1 minuutje laten doorwarmen.
Ondertussen in een andere pan olie verwarmen en de kipreepjes snel aanbraden. Kruiden met peper en sojasaus en nog heel even goed doorwarmen.

Serveren met kroepoek en evt. een komkommersalade.
Dit recept is voor kleine eters gedacht, grotere eters kunnen natuurlijk nog een loempia vooraf nemen :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten