dinsdag 11 september 2012

Kaas-uienbroodjes

De tijd die de kinderen kwijt zijn aan de reis van huis naar school ligt op ca 25 minuten voor zoon en 55 minuten voor dochter. Allebei enkele reis.
Hierdoor wordt het erg laat voordat ze thuis zijn. Dochter kwam vandaag, ondanks het feit dat ze al om 12.30 uur vrij was, pas om 14.20 uur thuis. Voordat we aan het eten waren, was het ondertussen al kwart voor drie. Dat is echt te laat voor het middageten.

Vandaag wordt het weer net zo laat en zoon heeft ook de middag les dus die komt sowieso pas tegen vijf uur thuis.
Op de vraag wat ze dan voor eten meewilden, vonden ze mijn voorstel voor zelfgemaakte kaas-uienbroodjes een hele goede.

Bij de bakker kost 1 zo´n broodje ergens tussen de € 1,- en € 1,50 al naar gelang de bakker.
De kosten die ik kwijt ben zijn:
500 g bloem € 0,28
10 g boter € 0,04
1 zakje gist € 0,25
beetje suiker en zout € 0,02
75 g zelfgeraspte kaas € 0,30
3 uien € 0,20

totaal: € 1,09

Hiervan maak ik 12 van deze kaas-uienbroodjes.
Daar ze allebei best een tijd onderweg zijn, krijgen ze er per persoon 2 mee. Kosten per persoon € 0,18. Daar kan geen bakker tegenop! De kinderen zijn er dol op dus wat wil je nog meer.

Recept:
maak het deeg in de broodbakmachine. 300 ml lauwwarm water, 1 zakje gist, klein schepje suiker, 10 g boter, 500 g bloem, 10 g zout

Bak ondertussen de uien in een klein beetje boter heel zachtjes gaar en rasp de kaas.
Als het deeg klaar is, vorm er dan broodjes van, leg hier uien en kaas op en laat nog een half uurtje op 40 graden in de oven narijzen. Nu nog 20 minuten bakken op 190°C en klaar zijn je eigengemaakte broodjes.
In plaat van kaas-uien kun je er natuurlijk ook een pizzabroodje van maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten