Maar we eten met z´n allen wel een flinke hoeveelheid brood per jaar op!
Het nederlandse brood is zo luchtig, daar heb je een aardige hoeveelheid van nodig om vol te zitten, dus ik heb ooit (in Nederland nog) besloten om zelf brood te gaan bakken.
Nu ben ik vrij
Vervolgens staat het je vrij om elke soort brood te maken die je wilt.
Hier in Oostenrijk is brood gevuld met notenmix heel geliefd. De notenmix haal je gewoon in de winkel, kosten voor een zakje van 200 gram € 1,19 en dat is genoeg voor een luxe brood.
Ik heb dus zelf het deeg voor het witbrood gemaakt (kosten ca. € 0,60) daar de vulling in gevouwen en afgebakken. Voor € 1,79 een heerlijk luxe witbrood waar we met z´n allen een aardig tijdje van kunnen eten. Je kunt het ook in plakken invriezen, zodat je niet het hele brood snel op hoeft te eten.
Ik heb er dit keer zogenaamde nuss-schnecken van gemaakt. Ietsje te lang gebakken zodat ze iets te knapperig waren. Maar wel lekker. Sorry voor de slechte kwaliteit van de foto, ik had niet gecontroleerd of ´ie gelukt was.
In plaats van een zoet brood, kun je je brood natuurlijk ook hartig maken door er bijvoorbeeld een kaas-uienbrood van te maken of met italiaanse kruiden, olijven, kleine snippertjes salami en wat geraspte parmezaanse kaas erover is het een pizza brood. Variatie te over en tegen een fractie van de prijs in de winkel.
Ook hier geldt weer: zeer interessant te maken voor hongerige jonge en oude buikjes!
Kun je die notenmix in Nederland ook krijgen? Of kun je 'm zelf maken? Ik vind dat namelijk erg lekker en zou het graag zelf eens maken, nu ik weer volop aan het bakken ben geslagen...
BeantwoordenVerwijderen