Bij zuinig leven moet je er altijd voor uitkijken dat je je eten niet alleen laat bestaan uit koolhydraten en wat eiwitten. Patat met een frikandel of gewoon brood met kaas is natuurlijk zo nu en dan best lekker, maar gezond is het zeker niet.
Als je gedwongen goedkoop moet leven, dan is het des te belangrijker dat je lekker en gezond eet. Dat is niet alleen beter, het houdt ook de moraal een stuk hoger.
Het is daarom goed om een uitgebreid arsenaal aan gerechten te hebben, die niet al teveel kosten, maar wel lekker en gezond zijn.
In elk jaargetijde heb je groentensoorten die een fatsoenlijke prijs hebben en waarvan je met een ietsje meer fantasie hele leuke gerechten kunt maken. Maar ook de gewone aardappel kun je heel makkelijk een stukje opleuken.
Gisteren aten wij de in Tirol heel bekende "daumnidei".
Gewoon in plaats van aardappelen, lekker weer eens wat anders en de meeste mensen lusten ze graag.
Daumnidei
voor 4 middelgrote eters
Kosten ca: € 0,50 (al naar gelang de aardappelprijs)
Ingrediënten:
5 gekookte aardappels
150 g bloem
1 ei
zout
nootmuskaat
Bereiding:
Druk de aardappels door een aardappelpers of stamp ze fijn. Doe de bloem en het ei erbij en kneed goed door elkaar. Maak op smaak met zout en nootmuskaat.
Rol het deeg vervolgens uit in duimdikke rollen (vandaar ook de naam) en snij deze in stukjes van ca. 2 cm lengte. Rol de daumnidei vervolgens nog even door de bloem en bak ze in boter of wat olie tot ze goudgeel van kleur zijn.
Je kunt ze eten als aardappelvervanging en ze worden in Tirol vooral graag gegeten met zuurkool of als toetje met poedersuiker.
Een glas melk smaakt er ook heerlijk bij!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten