dinsdag 16 oktober 2012

Uitgaven

Gisteren heeft manlief inkopen gedaan. Koffie voor ons bezoek, snoep (....zucht), 12 flessen cola (toen ik het vroeg, bedoelde ik 6 flessen....), koffiemelk en er moet nog wat meer gekocht zijn, want de totale rekening bedroeg € 23,-.

Hebben we nog € 29,02 over.

Binnen het budget blijven, is wel heel moeilijk als manlief en vriendje boodschappen gaan doen. Die hebben niet zoveel boodschap aan het feit dat ik binnen budget wil blijven. Het geld zit in de portemonnee, dus het wordt uitgegeven.
Ik kan dus ook al op een briefje geven dat we deze maand niet gaan uitkomen, want er is tussendoor ook een keer boodschappen gedaan door de mannen en dat briefje heb ik nooit gekregen. Misschien is het budget er eigenlijk al doorheen.

Nou ja, dat moet dan maar; ik doe in ieder geval mijn stinkende best om niet meer uit te geven.


Vandaag gaan we ook weer budgeteten. Het gerecht dat ik wil maken heet: krautfleckerl.
Krautfleckerl is een recept met kool en een pastasoort die in Nederland volgens mij niet bekend is. Een soort vierkantjes.

Hier het recept:

Krautfleckerl
4 personen

400 gr. Fleckerl = oostenrijkse pasta, je kunt het vervangen door in stukjes gebroken tagliatelle
800 gr. witte kool
2 uien
evt. 200 gr. ontbijtspek
4 el suiker 
250 ml witte wijn of groentenbouillon
4 teentjes knoflook
klein theelepeltje komijnzaad
50 g boter
zout en peper

Vom Kraut den Strunk ausschneiden. Kraut in Streifen schneiden. Zwiebel schälen. Zwiebel und Speck klein schneiden. Zucker in 2 EL Schmalz karamellisieren, Zwiebel und Speck einrühren und goldgelb rösten.2Kraut untermischen, mit Wein ablöschen, mit Salz, Pfeffer, Kümmel und zerdrückten Knoblauch würzen. Kraut zudecken und bei schwacher Hitze weich dünsten.3Inzwischen Fleckerl in Salzwasser bissfest kochen, abseihen, abschrecken und abtropfen lassen. Fleckerl unter das fertige Kraut mischen.
Snij de kool, ui en spek in kleine stukjes.
Caramelliseer de suiker in de boter. Doe er dan de ui en spek bij en laat zachtjes gaar worden. Roer de kool er door en giet de wijn of bouillon er bij. Deksel op de pan en zachtjes laten gaarstoven. Druk de knoflook door de knoflookpers en roer het door het gerecht. Maak op smaak met zout, peper en komijn.

Kook de pasta volgens het recept gaar, laat uitlekken en roer door het koolmengsel.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten