zondag 3 november 2019

pastasaus, pizza en paprikachips

Zondag, dus een heerlijke dag om weer eens te gaan koken.
We hadden nog 4 flinke preien liggen, die gesneden moesten worden om daarna in de vriezer gekiept te worden. En ik wilde ook graag nog een flinke pan pastasaus maken, om ook die (de pastasaus, niet de pan) in te vriezen.

Dus lekker aan de slag.
Prei snijden, beetje achterhouden voor de pastasaus, wortel snijden en alvast een beetje voorkoken (anders blijft die te hard vinden wij), natuurlijk in de runderbouillon die we overhadden van het vlees van vrijdag. Daarna paprika en ui in stukjes en de knoflook klaar gemaakt om geknepen te worden.

Uitjes fruiten, gehakt erbij, knoflook, paprika, prei en wortel in de pan, geheel even aanbraden en het geheel aanvullen met 1,5 pakje gepureerde tomaten, de bouillon (vond ik best een goed plan al zeg ik het zelf), zout, peper, paprikapoeder en italiaanse kruiden (uit eigen tuin). Lekker laten pruttelen en voilá een pan vol heerlijke, gezonde pastasaus voor het bedrag van € 2,94



200 g gehakt        € 1,-
scheutje olie         € 0,05
250 g ui                € 0,15
1,5 pakje gepureerde
              tomaten   € 0,56
300 g wortel          € 0,15
ca. 400 g paprika  € 0,63
klein stukje prei    € 0,30
kruiden/specerijen € 0,10
knoflook       € 0,00 (gekregen)
bouillon         € 0,00 (want die had ik vrijdag al gerekend)


Hier kunnen we in ieder geval 3x van eten met ons drietjes, met z´n tweetjes zeker vier keer.





De pastasaus gaat vandaag echter niet gegeten worden, dat wordt een keer van de week, want vandaag eten we zelfgemaakte pizza!
Niet het goedkoopste gerecht, maar wel net zo lekker als bij de pizzeria en een stuk goedkoper (voor een margherita betalen we hier minimaal € 7,50 en als je dan nog iets meer op je pizza wilt, dan moet je eerder aan € 10,- tot € 13,- denken. Dát kunnen wij een stuk goedkoper :)



Manlief heeft zich vandaag ook uitgeleefd. Hij had zo´n zin in chips, maar ja, die hebben we niet. Dus dan neem je wat aardappels, en schaaft die heel dun. Vervolgens wassen en laten drogen.


Frituren en wat zout, paprika en suiker eroverheen strooien en hoppa, zo heb je zomaar een bakje vol met chips, waar je tijdens de formule 1 race van kunt gaan genieten.




Dan nu de financiën. We hebben een nieuw stuk kaas aangebroken en de helft van de salami gebruikt voor de pizza, dus ook die alvast helemaal gerekend. Voor de rest alleen berekend wat we verbruikt hebben. Daarnaast heb ik € 2,- extra bij het weekbudget opgeteld, want zoonlief vroeg om extra pizza´s zodat hij die mee naar het internaat kan nemen. Hij vindt het eten dat ze daar krijgen namelijk niet erg lekker. Nou vinden wij het natuurlijk prima, maar dan moeten we wel een iets hoger budget hebben, want het zijn wel extra kosten die wij nu hebben :)



Ons budget voor de rest van de maand is vanaf vandaag: € 79,31


Geen opmerkingen:

Een reactie posten